Konec března odemkne sezónu 2024 na manětínském zámku

Hrady a zámky se otevřou již za nedlouho 28. března 2024

Pro všechny milovníky památek, kteří již stříhají metr do začátku nové sezóny, máme skvělou zprávu! Hrady a zámky se otevřou již za nedlouho 28. března 2024 a zámek Manětín si hned na velikonoční sobotu 30. března přichystal zajímavý program. Po loňském úspěchu se na nádvoří zámku znovu uskuteční Vítání jara – jarmark s nabídkou velikonočních dekorací, pletení pomlázky, prodeje kraslic, keramiky a chutného občerstvení. Novinkou bude letos veselá velikonoční hra pro malé návštěvníky, která na ně čeká při klasických prohlídkách zámku a připravena je i sladká odměna na závěr. 

S příchodem letního období plánuje správa zámku přiblížit krásy zámecké zahrady a parku formou kostýmované prohlídky pro rodiny s dětmi, jejíž součástí bude i filmové promítání v zámecké oranžérii. A rovněž hlavní prázdninový čas s sebou přinese tradiční i zcela nové akce! V sobotu 6. července bude zámek Manětín poprvé hostit velkolepou talk show 7 pádů Honzy Dědka. Další novinkou bude 27. července Francouzský den, a o zábavné odpoledne pro celou rodinu se postaráme i 10. srpna na již velmi oblíbeném Barokním dni. Konec srpna završí Hradozámecká noc, kterou zavzpomínáme na působení Petra Brandla v Manětíně.

A ačkoli závěr sezóny je ještě zaplaťpánbůh daleko, již teď můžeme slíbit, že ani ke konci roku v zajímavém programu nepolevíme. 26. října se vydáme do temných časů manětínských dějin – prohlídky s názvem Manětínská stínadla na své loňské premiéře zaznamenaly mimořádný úspěch a vtáhnou návštěvníky do poutavého děje i letošní sezónu. Rozloučíme se pak v sobotu 14. prosince představením Koleda pro Štědrušku, které proběhne v zámecké oranžérii.

Ať už se vydáte na naše kulturní akce, prohlídky zámku, nebo jen obhlédnout naši krásnou zahradu či některou ze zajímavých prodejních výstav, věříme, že vás návštěva manětínského zámku pohladí po duši.

Na shledání s Vámi se těší

Správa zámku Manětín